این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
ثبت نام در همایش و ارسال مقاله
سامانه داوران
امروز : 26 دي ماه 1403
English
چهاردهمین کنفرانس بین المللی تحلیل پوششی داده ها و تحلیل تصمیم
14th International Conference on Decision and Data Envelopment Analysis
ثبت نام
/ ورود
Toggle navigation
صفحه اصلی
درباره کنفرانس
معرفی همایش
محورهای همایش
ساختار سازمانی همایش
مجلات علمی همکار
کارگاههای آموزشی
گالري عکس
پوستر همایش
درباره محل کنفرانس
درباره دانشگاه صنعتی شاهرود
درباره شهرستان شاهرود
جاذبههای گردشگری شاهرود
حامیان ویژه
هلدینگ طب پلاستیک
رستوران سنتی عادل
نحوه حمایت از کنفرانس
ارسال مقاله
فایل ها
راهنمای ثبت نام و ارسال مقاله
راهنمای نگارش مقاله
راهنمای تهیه فایل ارائه
هزینه ثبت نام
پنل ارسال مقاله
اطلاع رسانی
اخبار
تابلوی اعلانات
تاریخ های مهم
پرسش هاي متداول
راه ارتباطی
تماس با ما
پیشنهادات
:: جاذبههای گردشگری شاهرود
جنگل ابر شاهرود
جنگل ابر شاهرود جشن پیوند آسمان و زمین بر فراز جنگلی سرسبز با درختان بلند قامت است. این جنگل بازماندهای از جنگلهای چند میلیون ساله هیرکانی است که در مرز دو اقلیم متفاوت، بین سمنان و گلستان قرار دارد. پوشیده شدن این جنگل در اقیانوس ابری، نام و آوازه آن را جهانی کرده است و طبیعتدوستان و گردشگران برای دیدنی زیباییهای آن راهی این منطقه میشوند.
جنگل ابر یکی از جاذبههای طبیعی و از فوقالعادهترین دیدنی های شاهرود است و جایی است که انگار آسمان به زمین نزدیک شده است. این جنگل در منطقهای جای گرفته که محل تلاقی دو اقلیم آبوهوای متفاوت یعنی دو ناحیه کم فشار (دشت گرگان) و پرفشار (منطقه ابر) است و بهعنوان باریکترین قسمت از سلسله جبال البرز، مرز دو اکوسیستم منطقه نیمه بیابانی و جنگلی محسوب میشود. همین موقعیت موجب شکلگیری اقیانوس ابری در این منطقه شده و علت نامگذاری این جنگل نیز شباهت زیاد آن به دریای ابر در آن و ارتفاع کم آن با جنگل است که بر زیبایی این منطقه میافزاید.
پارک ملی خارتوران
پارک ملی خارتوران بهعنوان یکی از جاذبه های گردشگری شاهرود شناخته میشود و بخشی از منطقه حفاظتشده خارتوران است. خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده و دیدنیهای طبیعی ایران است که با مساحت ۱,۴۷۰,۶۴۰ هکتار بعد از سرنگتی آفریقا، واقع در کشور تانزانیا، دومین منطقه بیوسفر جهان محسوب میشود. خارتوران پس از پناهگاه حیات وحش نایبندان در طبس عنوان دومین مجموعه حفاظت شده وسیع ایران را با خود یدک میکشد.
این منطقه در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به عنوان منطقه حفاظت شده تحت مدیریت سازمان محیط زیست درآمد و در سال ۱۳۵۵ قسمتی از آن به عنوان پناهگاه حیات وحش انتخاب شد. در همان سال نیز این منطقه از طرف یونسکو عنوان ذخیرگاه زیستکره را دریافت کرد. همچنین، در سال ۱۳۸۱ خورشیدی قسمتهای مرکزی این مجموعه به پارک ملی ارتقا یافت.
در منطقه توران ۴۱ گونه پستاندار، ۱۶۷ گونه پرنده، ۴۲ گونه خزنده و ۲ گونه دوزیست زندگی میکنند که شاخصترین آنها همان یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی هستند.
آبشار مجن(تنگه داستان)
آبشار زیبای مجن از جاهای دیدنی شاهرود به شمار میرود و در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شاهرود واقعشده است. این آبشار دیدنی و باصفا، یکی از جلوههای طبیعی شهر مجن است. در انتهای مجن درهای زیبا با مناظری منحصربهفرد از کوه و دشت و رود، قرار دارد که در فصل بهار بوی عطر گلهای وحشی و در فصل تابستان گلهای آفتابگردان بر زیبایی آن میافزایند. این آبشار در زمستان نیز بسیار دیدنی است و دستههای پر تعداد کبک شما را تا دهانه آبشار همراهی میکنند.
بعد از گذشتن از دره مجن وارد طبیعت کوهستانی منطقه میشوید و دل صخرهای بسیار عظیم طنین آبشار مجن را خواهید شنید. این کوه صخرهای جالب، آبشار را در محوطهای باریک و غار مانند محصور کرده است. برای دیدن آبشار مجبورید وارد آبی سرد و زلال شوید و با حدود بیست متر پیادهروی در آب در فضایی زیبا و هیجانآور از آن لذت ببرید.
چشمه هفت رنگ مجن
چشمه هفت رنگ مجن از چشمههای نادر و کمنظیر ایران محسوب میشود که از جاهای دیدنی شاهرود در ۲۵ کیلومتری شمال آن است و در میان شکاف درههای دامنه قله ۴۰۰۰ متری شاهوار قرار دارد. رنگهای متنوع آب این چشمه به وجود مواد معدنی گوناگونی برمیگردد که در اطراف بستر آن هستند. از آب این چشمه برای درمان بیماریهای پوستی و استخوانی استفاده میشود. همچنین تنوع گیاهی و جانوری این منطقه در خور اهمیت است.
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی
شیخ ابوالحسن خرقانی از آن دسته از عارفانی است که نقش مهمی در پاسداشت فرهنگ ایرانی داشته است ولی شاید افراد معدودی با زندگی و اشعار این عارف بزرگ آشنایی داشته باشند. بدون شک شیخ یکی از تأثیرگذارترین افراد در زنده نگهداشتن فرهنگ ایرانی بوده است، او از انگشتشمار پیرانی است که پیرو حکمت خسروانی بوده است.
ابوالحسن علی بن جعفر بن سلمان بن احمد خرقانی یا شیخ ابوالحسن خرقانی، در سال ۳۵۲ قمری در روستای قلعهنو از توابع کوهستان بسطام به دنیا آمد. او بایزید بسطامی را مقتدای خود دانسته و مانند ابوسعید ابوالخیر از احمد بن عبدالکریم قصاب آملی خرقه گرفته. گفتهشده که سلطان محمود غزنوی به دیدار او رفته و از او پند خواسته است. در گفتهها و داستانها بهجای مانده که ابوسعید ابوالخیر و پور سینا به خرقان رفته و با او گفتگو داشته و مقام معنوی او را ستودهاند. از مریدان و شاگردان نامدار او خواجه عبدالله انصاری بوده است. مرگ شیخ حسن در روز شنبه دهم محرم (عاشورا) سال ۴۲۵ ق و در سن ۷۳ سالگی در روستای خرقان بوده است.
گفته میشود شیخ ابوالحسن بر سردر خانقاه خود چنین نوشته بود:
هر که در این سرا درآید نانش دهید و از ایمانش مپرسید، چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد البته برخوان بوالحسن به نان ارزد.
مدرسه شاهرخیه بسطام
مدرسه شاهرخیه بسطام از بناهای مجموعه تاریخی بایزید بسطامی و دیدنی های شهرستان شاهرود در بسطام به شمار میرود. این مدرسه از آثار به جای مانده از دوران تیموریان است که در شرق مجموعه بایزید بسطامی، در بسطام و در فاصله پنج کیلومتری شاهرود قرار گرفته است. مدرسه شاهرخیه در دو طبقه از ۲۸ حجره، مسجد، ایوان و زورخانه تشکیل شده است. این اثر در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۱۷۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آرامگاه بایزید بسطامی
مجموعه آرامگاه بایزید بسطامی را می توان جزو آن گروه از مجموعههای آرامگاهی بزرگ با طرح نامنظم دانست که قدیمیترین آثار آن به قرنهای سوم تا پنجم تعلق دارند، اما بیشترین قسمتهای آن در دوره ایلخانیان و پس از آن ساخته شده است.
آرامگاه بایزید بسطامی فاقد هرگونه تزئین و داری یک پنجره مسقف آهنی است. روی قبر یک سنگ مرمر قرار دارد که کلماتی از مناجات مشهور حضرت علی بن ابیطالب (ع) بر آن حک شده است. بسطام یکی از شهرهای استان سمنان و در ۶ کیلومتری جاده شاهرود به آزادشهر است. مسیر جنگل ابر هم از نزدیکی همین شهر میگذرد. آرامگاه بایزید بسطامی، در شهر بسطام ، ۶ کیلومتری شاهرود در مجموعهای مشتمل بر یک مسجد، چند مزار و بنا واقع است.
این مجموعه که از جاهای دیدنی شاهرود و بسطام است، در پنج کیلومتری شمال شرقی شاهرود، مرکز شهر بسطام و در مجاورت مسجد جامع و مدرسه شاهرخیه قرار دارد و اکنون نیز مهمترین اثر تاریخی این شهر بهشمار میآید.
منبع:
www.kojaro.com
انتشار مقالات برتر در نشریات علمی
اطلاعات بیشتر
فایل های مورد نیاز
دستور العمل مقاله فارسی
دستور العمل مقاله انگلیسی
فونت های مورد نیاز
پوستر همایش
اطلاعات بیشتر
© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.1)